I veckan...

Måndag:
*Naturkunskaps redovisning om "hjärnans funktion och utseende" med Martina och Stina
*Mys på PM efter skolan eller gå på stan lite med Filippa (överväger fortfarande).

Tisdag:
*Sovmorgon
*Religions redovisning om "varför folk tillämpar tro" med Emina

Onsdag:
*Engelska redovisning (min mardröm) om varför folk är otrogna
*Prova balklänningen (som förhoppningsvis är klar)!!

Torsdag - Valborgsmässoafton:
* "Omprovsdag"- Matteprov för min del (Det som svider mest är att resten av skolan är lediga)
* Körlektion
* Fest och valborgsfirande i Hovmantorp, hos Filippa, med co.

Fredag:
*Lediga!

Bättre kan det inte bli...

Jag har verkligen haft en jätte skön helg med blandade gosaker, och att min förkyldning så som hosta och snuva har försvunnit är simpelt sagt UNDERBART!

Efter att jag varit hemma från skolan både onsdag och torsdag (har inga lektioner på fredagar) var det riktigt skönt att få ge sig ut lite på fredagskvällen... Och inte på tal om att få göra sig lite fin och fräsch, efter att man gått runt som en zombie i flera dar. Hur som helst så bjöds det på grillfest i Hovmantorp, så jag och Fredrik åkte dit tillsammans med Jesper, Therese, Ante och Alexandra, då det var Theres klasskompis som hade festen. Lyckligtvis bodde tjejen granne med Filippa, så även hon kom förbi en stund.


Längst fram ser vi mig och Fredrik med matfyllda kinder


Filippa hugger in på mitt kött.. Dangerous!

Annars var festen var helt okej... Vi sovde över, vilket ett flertal andra också gjorde och resultatet blev att det gick hett till i stort sätt varenda sovrum. Fredrik och jag som satt uppe lite längre, kunde riktigt höra hur det stönades från rummen :S ...Men, vad kan lite kärlek skada med? ^^

Dagen efter åkte vi in till stan och köpte lite mat åt våra hungriga magar och sen bärde det hem till Fredrik, där vi tillbringade halva dagen ute i solen och halva slumrandes i sängen. Mysigt. På kvällen körde vi hem till mig för att äta lite pizza, och smidiga som vi var hämtade vi pizzan på vägen, i Vislanda. Väl hemma hade pizzan kallnat något, så vi valde att värma den några minuter i ugnen. Några minuter blev något fler, och Fredrik och jag satt och tramsade oss på mitt rum tills vi kom på att vi kanske skulle kolla till pizzan... Ute i köket stod ugnen och pyste ut rök och när jag öppnade kom det stora lågor... Pizzan och dess kartong hade tagit eld. Snabbt som tusan, i all panik påbörjade vi en slags "släcka pizzakartongen få tyst på brandlarmet och ut med all röken" taktik och sprang fram och tillbaka i tvärs och kors för att få slut på det tutande elendet samt den förpestade rök-bomben till pizza. När läget slutligen var under kontroll och husets alla fönster och dörrar stod öppna för vädring, fick vi ringa till grimslövs världshus för att beställa en ny pizza.

Resten utav kvällen var helt lugn och sötnosen hjälpte mig få färdigt Engelskan, och sen myste vi med kaffemocka till filmen Stardust.

Söndagen har också varit väldigt mysig. Vaknade bredvid Fredrik och fick käka god frukost på altanen, vilken bestod av två toastmackor och oboy :) Innan min läxstund började och Fredriks hemfärd bad av, hann vi med tre runder krocket i solen. Jag vann hela två gånger! Snacka om mästar svingarn'. Framåt kvällen träffade jag Amanda och Philip för en stund. Amanda provade klänningen som jag köpt via tradera (vilken var för liten för mig), och på henne satt det jätte fint. ...Det fick bli en slags "tack för att du är en sådan underbar vän - pressent"  : )

Kolla så fin hon blev:




Klänningen var lite skrynklig men annars satt den perfekt!

Studentmössan är på!

Nu har vi äntligen fått våra studenthattar!

Snacka om att det är snart nu!!

*24 dagar kvar till barcelona, då vi åker en vecka för att fira att det snart är den "stora dagen"
*41 dagar kvar till balen (var och provade klänningen idag - Så fiin!)
*48 dagar kvar till studenten

HÄRLIGT är bara förnamnet!


Hatten är bestäld från ABC-gruppen, kallad lyxhatt*
Framsida: Skola och Namn
Jag går ju samhällvetenskapspogrammet (m. ekonomisk inriktning) därför royalblå kokard (blomman/ pärlan i mitten).
Baksida: Klass med initialer i guld


Tjusig ah?




Musik på bloggen

För er som inte lagt märke till min snygga, lila ipod till vänster, så finns den där - allt för att ni ska få en så trevlig stund på min blogg som möjligt! Det är tack vare "den lilla blogg hjälpen", eller ska jag säga hemsidan: designadinblogg.se, som jag har kunnat lägga till sådana här kompliserade tillbehör.

Hoppas musiken smakar!
...Eller nått ^^

Vill också tillägga att bättre musik, eller MER BRA musik, kommer! Ville bara få ut spelaren så fort som möjligt för att den var så cool! Så håll utkik efter ny musik! :)

50 dagar kvar till studenten = FEST!

50:dagars gränsen har varit och snart springer  vi vitklädda med hattarna på.
Idag är det (blunda för två dagars försening) 50 skoldar kvar till STUDENTEN!

Det måste skåklart firas och skolan fixar med studentfest !!

Det känns verkligen som snart nu. I fredags fick vi våra studentmössor också, vilket vi ska ha med ikväll för fotografering. Det annordnas med middag och slutligen party party, med bar och såklart ett dansgolv. Alldeles för längesen jag var ute med brudarna också, så jag är riktigt taggad! :D


(Bilder från tidigare såkallad skolfest)

Från vänster: Sofia, Isabell, Martina, Lars, Josefine (jag), Stina och Filippa


Filippa och Martina går viltlösa på dangolvet


Ps. Följ nedräkningen till min student, till vänster över menyn! (Allt för att vara exakt)

PANIK!

Nästa onsdag (V.18) har jag min muntliga redovisning i engelska C och jag tror snart att jag spricker av ångest och jämmer! Saken är den att vi ska hålla redovisningen en och en, under och 15 minuter... och det är just det att jag ska stå längst fram i klassrummet och göra bort mig SÅ LÄNGE, ALLDELES SJÄLV som känns så jobbigt!

Jag är nämligen ingen höjdare på engelska... jag kan inte bara prata på beställning utan får en slags spärr. Känslan att alla lyssnar på mig och dömmer mig på hur jag utför språket, kroppsutryck, handling osv osv. ger en sådan sjukt stor press! JAG BARA HATAR DET!

Det som förvärrar saken är att jag inte har kommit så långt och att jag pga. oviljan bara skjuter fam det. Men jag vet åtminstone vad jag ska prata om, vilket är otrohet, och frågeställningen lyder: Why are people cheating? Väldigt intressant! (Tänkte sammanfatta det här på bloggen framöver, för er som delar den åsikten).



Hur som helst så väntar en mardröm och jag vill verkligen inte göra den där förbannade redovisningen!
HJÄLP MIG NÅGON !!  :(


3 år och 2 månader*

Såhär efter att man varit tillsammans med sin pojkvän i mer än 3 år, uppmärksammas inte "antal månader" så mycket längre. Det är ju en självklarhet att man inte orkar fira mer än årsdagar och möjligen halvårsdagar i ett längre förhållande..

Men idag hade jag tänkt att tänja lite på gränserna och skickar därför världens kärleksförklaring till Fredrik, på vår "3 år och två månaders dag"... Allt eftersom den dagen aldrig kommer mer igen och för att jag är på kärleks humör!

Fredrik . hjära . Josefine



 

Söndag kväll...

Uff, som vanligt får jag ångest! Det är så tråkigt när helgen bara springer förbi och man måste ställa klockan för "måndag och skola". Såhär klockan 23 är det bara skit på tv:n också, så känner mig allmänt rastlös. Har dock precis sett ett ytterligare avsnitt av ”En callgirls dagbok” som går på femman mellan 22:30-23… En lite annorlunda serie, med en annorlunda handling som handlar om tjejen Hannah som fajtas mellan sitt ovanliga liv som prostituerad och sitt ”vanliga” liv med sin nya kille Alex. Riktigt bra! Sitter som spikad framför tv:n varje söndag!

Helgen har varit bra, något händelserik men också skön!
(ger en kort sammanfattning...)

Fredag:
* Försov mig och missade skolan (vilket bestod av en timmes lektion på morgonen, så det var inte såå farligt – Men aldrig lyckat).
* Bowlade i Växjö med Fredrik, Jesper och Therese och festade senare på kvällen i Alvesta.
* Vi råkade ut för ett fyllo som var bråkig och Fredrik fick sina (DYRA) glasögon sönderslagna. Det lyckade var att han iaf lät bli att slå tillbaka, efter mycket dragande i honom från mig.

Lördag:

* Sov i 3 timmar. Det enda som var bra med det var att jag fick spendera dem jämte Fredrik.
* Fredrik (min bror) kom och hämtade mig vid 8:00 – Vi och resten av familjen skulle plantera skog hela dagen. Låter kanske lång tråkigt, men var riktigt mysigt!
* Avstod Martins 25års fest. Var döds trött och förkyld så hade inte så stor lust med att vara social och festa till det ytterligare en kväll. Tog det istället lugnt och hade lite mys hemma med Fredrik, Amanda och Erika.

Söndag: 
* Pappas födelsedag - congratulations!
* Fredrik och jag unnade oss en lång sovmorgon, god frukost och mös till det med film.
* Jag hade ”krocket turnering” med Fredrik, Fredrik och David… Trodde jag skulle dö av skratt av alla misslyckade slag som vi gjorde (skade glädje är den sanna glädjen).
* Sent på kvällen spelade jag poker med familjen. Kort sagt var jag väl mer intresserad av popcornen än spelet… Det gick så dåligt!


Måste sova nu om jag ska palla matte lektionen imorgon bitti. Har Matematik C, så det kan vara rätt klurigt och tröttsamt bara det, så de är bäst att ha sömnen på sin sida då.

GODNATT, vi hörs !


Fynda fynda!

Har köpt en jätte fin klänning via tradera.com

Riktigt fynd, med tanke på priset.
Hoppas på att få hem den i fint skicka och så med, gärna innan fredag!

Kanske blir det stundent klänningen, eller till midsommar. Hur som helst är det ett FYND.. VILKET JAG GILLAR! ^^

Fick den för 150 kr inklusive frakt *

Framsida

 

Baksida


RSS 2.0